dimecres, 13 de març del 2013

ESTRATÈGIES PER A TREBALLAR COMPETÈNCIES

Partint de la valoració primera que vaig fer en el blog, vàreu poder veure com no vaig poder parlar de  totes les competències, ja que algunes no les tenia assolides. Les que no tenc assolides es perquè són punts febles que necessiten d’unes estratègies per poder ser millorades i per tant, a continuació venen determinades les estratègies que pens que es poden treballar per millorar a poc a poc aquests punts febles:

Primer de tot parlaré de la competència que fa referència a tot el que és la documentació de centre. Aquesta és una de les competències que crec que no he assolit. Per millorar la competència aquesta, pens que és essencial mostrar més interès per tot aquest tema, tenir més curiositat per saber més, però sobretot mai pensar que allò que pugui dir no és important ja que la meva idea pot ajudar tant o més que la de qualsevol altre. Crec que per aconseguir això és necessari l’implicació de TOT el personal de l’escola no només de la directora i coordinadora en el moment de fer documentació, donar idees, fer distribucions...

Un altre punt feble és el que fa referència a demanar ajuda a companys i professionals. Des de el primer dia se que és molt important (i crec que hi ha moments en que som competent en aquest sentit, però en canvi hi ha altres en que crec que no). Tots ens poden ajudar i que millor que demanar ajuda a un company però a la vegada hi ha moltes ocasions en que segons quines coses si que em costa molt més demanar ajuda, per tant pens que per treballar això cal partir de que tots siguem empàtics i ajudar quan els altres ho demanin i així serem ajudats en el moment que ho demanem nosaltres.

La família seria una altre competència per ser treballada i millorada. Es molt important posar-se al seu lloc, ajudar-los perquè pens que hi ha moments que no saben com actuar i és necessari motivar-los perquè s’impliquin en la valoració de la construcció dels coneixements. Hem de saber que coses que per nosaltres que estem ficats dins el tema d’educació els pares poden no entendre-ho per tant podem ajudar-los a traves de documentació, llibres... que tenim per fer entendre alguna cosa.

La darrera competència que crec que la tenc com a un punt feble és la de la utilització de les noves tecnologies. En el dia dia, els més grans si que pens que és necessària treballar-les  per després poder ser treballades amb els més petits. Aprendre i investigar sobre les coses noves que van sorgint en torn a aquest tema  és clau per després poder treballar amb els nins segons el seu nivell.
 
Les competències treballades en aquesta entrada són les 2.3 (ja que tot això són coses que vull aprendre i objectius que tenc a assolir) i la competència 2.7 (ja que tot això és una petita reflexió sobre tot allò que vull anar millorant a poc a poc)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada